Reserveren? 0900-7771117 (lokaal tarief) 
Nederlandse website English website Deutsche website
Aankomst
Aantal nachten
Volw.
Kind.
Kamers
Bedrijfscode
Boek nu!
 
 

Events in Leeuwarden

Speciaal voor u is er een evenementenlijst samengesteld nabij WestCord WTC Hotel Leeuwarden. Zo kunt u bij WestCord Hotels altijd nagaan welke activiteiten er plaatsvinden in de gewenste periode van uw verblijf.  Bekijk hieronder het jaaroverzicht!

Een volledig overzicht van evenementen in Leeuwarden? Bekijk de gehele evenementen agenda van Leeuwarden of WTC Expo Leeuwarden

Evenementen in Januari
8  - 10 jan KFPS Hengstenkeuring
De hengstenkeuring vindt plaats in het WTC Expo. Dit drie dagen durende evenement staat geheel in het teken van de Friese (dek)hengsten in combinatie met een prachtige showavond. 

22 - 27 jan Caravana
In een lange karavaan trekken bedrijven en bezoekers uit binnen- en buitenland naar de grootste en drukst bezochte kampeerbeurs van Nederland. Van 22 tot en met 27 januari zal het WTC Expo Leeuwarden weer volledig bezet zijn door kampeerliefhebbers en heerste er een ultieme vakantiesfeer. De Caravana: een begrip op kampeergebied!

Evenementen in Februari
6 - 11 feb Boot Holland
Boot Holland mag zich zo onderhand wel de belangrijkste Nederlandse beurs noemen aan het begin van het nieuwe vaarseizoen. Steeds meer werven en producenten kiezen voor deze beurs voor het presenteren van hun primeurs.

Evenementen in Maart
5 - 8 mrt Huis & Tuin
Met alles voor in en om het huis laat Huis & Tuin zich met geen enkele andere beurs vergelijken. Deze unieke en zeer goed bezochte beurs presenteert zich van 5 tot en met 8 maart met een vernieuwd concept: naast de populaire thematuinen en woonveiling trakteert de 12e editie van Huis & Tuin op enkele specials.

13 - 15 mrt VROUW!
Een beurs boordevol frisse lente outfits, baanbrekende trends, verrassende ideeën op het gebied van mode, verzorging, wonen, interieur en gezondheid, workshops, modeshows, demonstraties en heerlijke proeverijen.

24 - 25 mrt TEL
De zakelijke beurs van Friesland en Noord Holland. Twee dagen zakelijk netwerken in WestCord WTC Hotel Leeuwarden.

Evenementen in April
12 - 16 mei Elfstedenwandeltocht
Ontdek de magie van deze vijfdaagse wandeltocht langs de elf bekende Friese steden. U wandelt 5 dagen lang door de steden van Friesland. Vijf dagen achter elkaar teveel voor u? U kunt ook één dag van de vijf mee lopen. Zo kunt u toch deelnemen en de sfeer mee proeven.

25 mei Friese Elfsteden Rijwieltocht
De Fietselfstedentocht wordt sinds 1912 georganiseerd. Prestatie, cultuur, folklore en traditie zijn de eigen items van deze 235 tot 240 km. lange toertocht langs de 11 Friese steden. Aan de tocht nemen diverse categorieën fietsers deel. Snelle 'wedstrijd'- rijders, sportieve rijders en echte toerfietsers, maar ook mensen op dagelijkse fietsen, transportfietsen, tandems en ligfietsen.

29 - 31 mei Fries Straatfestival

Van 29 t/m 31 mei zet het Fries Straatfestival de Leeuwarder binnenstad weer op z'n kop met een flinke dosis straattheater en muziek.

30 mei Lauwersloop Leeuwarden
De Lauwersloop is een estafetteloop voor studenten en alumni van Leeuwarden, via Lauwersoog naar Groningen. De afstand is ongeveer 110 kilometer en deze afstand is opgedeeld in 17 etappes. De etappes liggen tussen de 3,5 en 12 kilometer Elk team bestaat uit 17 personen. De finish is in het centrum van Groningen. Daar zal de dag afgesloten worden met een groot feest!

Evenementen in Juni
7 juni Loop Leeuwarden
Loop Leeuwarden is een evenement met verschillende hardloop- en wandelafstanden, met als hoogtepunt de halve marathon.

16 - 19 juni Boekenfestijn
Het Boekenfestijn is dé gratis consumentenbeurs met meer dan een miljoen nieuwe boeken, multimedia en hobby-artikelen. Stelt u zich voor, een hal zo groot als een voetbalveld met lange rijen tafels waarop alle artikelen liggen uitgestald. De variëteit is groot. Het aanbod is overzichtelijk ingedeeld in categorieën.

Evenementen in Juli
17 - 19 juli Welcome to the Village
Welcome to the Village is drie dagen lang het mooiste kleine dorp van Nederland. On het natuurgebied vlak buiten Leeuwarden spelen de leukste bands van Nederland en ver daarbuiten. Gave shows op het Dorpsplein, in verschillende tenten en op bijzondere plekken vind u de leukste optredens.

Juli Elfstedentocht Te Water
In deze week worden uiteraard de Friese 11 steden aangedaan en in 6 daarvan wordt overnacht inclusief start- en finishplaats Leeuwarden. Geniet van prachtige meren, kanalen en vaarten, die de provincie Friesland rijk is. De meerdaagse tocht is geschikt voor zeil- en motorboten, maar eveneens voor kano's en roeiboten.

Evenementen in September
September Ljouwert Culinair
Ljouwert Culinair is het culinaire evenement van Leeuwarden voor iedereen die geniet van lekker eten in de buitenlucht. Op het Oldehoofsterkerhof presenteren Friese restaurants diverse lekkernijen in een ontspannen en gezellige sfeer.

12 - 13 sep Open Monumentendag
Dit jaar staan de "nieuwe" dorpen centraal op de Open Monumentendag. Doelstelling is om het erfgoed in deze dorpen voor Leeuwarders, cultuurtoeristen en natuurlijk de eigen bewoners beter te belichten. Een route voert op zaterdag 12 september langs ongeveer 25 monumenten.

September  Midnight Walk Leeuwarden
Deelnemers maken een wandeling van een kleine 10 kilometer door Leeuwarden. Deze wandeling voert door en langs bijzondere plekken in de stad, bijzondere gebouwen, bedrijven en instellingen. Deelnemers maken kennis met plekken die zij nog niet kennen ofwel eens van een geheel ander perspectief zullen ervaren.

Evenementen in November
11 - 15 nov Noordelijk Film Festival
Het Noordelijk Film Festival wordt in 2015 voor de 36e keer georganiseerd. Het is met gemiddeld 25.000 bezoekers, in vijf dagen, uitgegroeid tot één van de grootste culturele evenementen in Noord Nederland en één van de grootste regionale filmfestivals van het land. Het festival vindt dit jaar plaats in de zalen van Stadsschouwburg De Harmonie en Slieker Film.

Evenementen in December
10 - 13 dec Noord Nederlandse Landbouwbeurs
De Nederlandse Landbouwbeurs is de grootste Noordelijke landbouwvakbeurs over techniek, innovatie en inspiratie in de agrarische sector. Daarmee is de Landbouwbeurs te Leeuwarden hét evenement voor de nationale en internationale professionele agragriër.

Fries Museum Leeuwarden
Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
tel: +31 (0)58 255 55 00


De Oldehove, het stadssymbool van Leeuwarden
Oldehoofsterkerkhof 1
8911 DH Leeuwarden
tel: +31 (0)58 234 755 0

Natuurmuseum Fryslan
Schoenmakersperk 2
8911 EM Leeuwarden
tel: +31 (0)58 233 22 44


Beerenburg Museum, J. Boomsma Distilleerderij
Bagijnestraat 42a
8911 DR Leeuwarden
tel: +31 (0)58 299 03 43

Volg ons op:
Word vriend op facebook! Volg ons op twitter! Bezoek onze youtube pagina.