Reserveren? 0900-7771117 (lokaal tarief) 
Nederlandse website English website Deutsche website
Aankomst
Aantal nachten
Volw.
Kind.
Kamers
Bedrijfscode
Boek nu!
 
 

Delft

Historisch Delft!

Delft is een stad met historie en een bijzondere band met het Koninklijk Huis. Heerlijk wandelen door de autovrije binnenstad met zijn smalle straatjes, pittoreske grachten, leuke boetiekjes, en mooie panden.

Naast het slenteren door de stad en een terrasje pikken hier en daar geeft WestCord Hotel Delft u alvast wat ideeën over de musea die u kunt bezichtigen! De historische Nieuwe Kerk, de laatste rustplaats voor leden van het Koninklijk Huis is absoluut een bezoek waard. Schilderijen en andere objecten vertellen het verhaal van de tachtigjarige Oorlog in Museum het Prinsenhof. Daar werd Willem van Oranje op 10 juli 1584 vermoord door de Spaansgezinde Balthazar Gerards.

U komt natuurlijk ook voor het bekende Delfts Blauw naar Delft! Maak een rondleiding door de Fabriek de 'Porceleyne Fles'/'Royal Delft' en geniet van de prachtige binnentuin vol bouwkeramische ornamenten uit de vorige eeuw. U kunt nog heel lang thuis van uw bezoek aan Delft nagenieten!

Bekijk ons hotel in Delft

Hotel Delft
Hotel Delft
WestCord Hotel Delft (4-sterren) ligt aan de A13 tussen Rotterdam en Den Haag naast IKEA. Geniet van de stad Delft, Delfts Blauw, Oranje, Vermeer en wandel langs historische attracties of maak een rondvaart. 
Hotel Delft heeft 140 smaakvol, eigentijds ingerichte hotelkamers voorzien van airconditioning. 17 daarvan zijn ruime appartementen voorzien van extra faciliteiten, speciaal voor langduriger verblijf. In het gehele hotel kunt u gebruik maken van gratis WIFI Internet

Voor uw vergadering, conferentie en receptie biedt Hotel Delft 9 moderne vergaderzalen met daglicht en airconditioning. Het Atrium biedt zelfs receptie- en vergadermogelijkheden tot 350 personen!
WHD_porceleyne_fles_Delft

119
Historisch Delft
Drie dagen er even tussenuit? Kom naar Delft en bezoek de Porceleyne Fles en de Nieuwe Kerk. Geniet twee dagen lang bij WestCord Hotel Delft!
WHD_Romantisch

52.50
Romantisch Delft
Romantisch genieten in Delft met uw geliefde! Overnacht in een ruime studio en geniet van het uitgebreide ontbijtbuffet. Incl. glas Prosecco en badattentie.

Bij het bezoeken van een stad wordt het echte verschil gemaakt door de toevoeging van een bijzonder evenement of de mogelijkheid om de lokale cultuur op te snuiven. Wij hebben alle evenementen en tips van het historische Delft op een rij gezet. 
 
Bekijk de evenementenkalender van Delft.

Bekijk ons hotel in Delft.

De Nieuwe Kerk

De Nieuwe Kerk in Delft is een kerkgebouw aan de Markt in het centrum van de stad. De toren is met zijn 108,75 meter, na de Domtoren in Utrecht, de hoogste kerktoren van Nederland. De kerk is verder bekend vanwege het praalgraf van Willem van Oranje. Onder het praalgraf bevindt zich de grafkelder van het Koninklijk Huis. Tip: de toren kunt u beklimmen. Bij helder weer kijkt u tot aan Den Haag & Rotterdam
 

Koninklijke Porceleyne Fles / Royal Delft

In de Koninklijke aardewerkfabriek De Porceleyne Fles demonstreren meesterschilders de vervaardiging van het wereldberoemde Delfts Blauw.
 

Museum het Prinsenhof 

Museum Het Prinsenhof vertelt het verhaal van Willem van Oranje en zijn rol bij het ontstaan van de Nederlandse
Republiek. U maakt kennis met de hoofdrolspelers in de Nederlandse Opstand en komt meer te weten over de gebeurtenissen uit deze roerige periode.
 

Vermeer Centrum Delft

Het Vermeer Centrum Delft biedt een ontdekkingstocht door het leven, het werk en de stad van de 17e eeuwse meester van het licht: Johannes Vermeer. Zijn naam is onlosmakelijk verbonden met Delft, de stad waar hij
geboren werd en waar hij zijn hele leven woonde en werkte.
 

De Beestenmarkt

De Beestenmarkt is hét horecaplein van Delft. Al vroeg in het voorjaar is het hier goed toeven onder de platanen in de voorjaarszon. In de wintermaanden ligt hier de gezellige schaatsbaan.
 

Science Centre Delft

Het Science Centre Delft stelt de actuele wetenschap van de TU Delft tentoon. Laat u verrassen door de meesterstukken zoals de Nuna zonneauto en de Senz Umbrella, ga in gesprek met de wetenschappers die hier aan het werk zijn of doe mee aan de leuke workshops. 
 

Botanische Tuin TU Delft

De prachtige Botanische Tuin van de TU Delft is een oase van rust. Hier vindt u een prachtige collectie van flora en fauna die tevens als onderzoekslaboratorium van de wetenschappers fungeert. Kom bijvoorbeeld van alles te weten over mangroves ter bescherming van de dijken.
 

Galerie Terra Delft

Keramiek is al sinds eeuwen een belangrijk exportproduct van Delft. Naast het bijzondere Delfts Blauw kunt u ook modern keramiek bij Galerie Terra Delft bewonderen.
 

Winkeltje Kouwenhoven

Het nostalgische winkeltje Kouwenhoven is gevestigd op het St. Agathaplein. Hier kunt u o.a. oud-Hollandse snoepwaren kopen. 
 

Antiekmarkt

Van april tot en met september is er wekelijks op donderdag en zaterdag langs het water van de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht
en de Wijnhaven een antiek-, curiosa- en boekenmarkt.
 

Historische wandelroute Delft

De ‘Historische wandelroute Delft’ is een geïllustreerde wandeling met een handige kaart die u langs historische belangrijke plekken stuurt. Bovendien leest u in deze wandeling alles over de band van de stad Delft met het wereldberoemde Delfts Blauw, het Koningshuis en de schilder Johannes Vermeer. Naast de basiswandeling (van ca. 1,5 uur) kunt u ook kiezen voor 3 extra looproutes door andere delen van de stad.
 

Rondvaart door de grachten

De grachten van Delft zijn luw van de pleziervaart maar u kunt wel met de Rondvaart mee. Vanaf de Koornmarkt vertrekt de schipper van april t/m september dagelijks. 
 

Bierproeverij

Rond 1500 had Delft ongeveer 200 bierbrouwerijen. Naar traditionele recepten heeft Bierhistorie Delft de traditie voortgezet. Proef de Delftse bieren: Delfts Blond, Stout of Mueselare. 
 

Workshop Delfts Blauw schilderen

Maak uw eigen originele Delfts Blauw aandenken bij de Koninklijk Porceleyne Fles/ Royal Delft. U kunt bijvoorbeeld een tegel, vaasje of medaillon schilderen.
 

Midden Delfland

10 autominuten vanaf het hotel
Het typisch Hollandse landschap kenmerkt zich door slingerende weggetjes, weidse plassen, historische molens, oude boerderijen en groene graslanden.
 

Den Haag

15 autominuten vanaf het hotel
Maak vanuit Delft een uitstapje naar het centrum van de hofstad, Den Haag. Wandel over het Binnenhof, langs de hofvijver en door de tuin van Paleis Noordeinde. Tip: bezoek het Mauritshuis, hier ziet u de echte werken van Vermeer.
 

Scheveningen

20 autominuten vanaf het hotel
Heerlijk uitwaaien op de boulevard van Scheveningen. U bent er echt even uit tijdens een dagje aan het strand. Bezoek de haven, visafslag, vuurtoren of laat u verrassen door het uitgaansleven.
 

Rotterdam

20 autominuten vanaf het hotel
Het bruisende Rotterdam is een mooie tegenhanger voor het pittoreske Delft. Vergaap u aan de architectuur en indrukwekkende skyline. Meer informatie over Rotterdam
 

Keukenhof

40 autominuten vanaf het hotel
De mooiste lentetuin ter wereld is gedurende 9 weken in het voorjaar open. Bewonder de kleurenpracht van de vele tulpensoorten. 
 

Plaswijckpark

20 autominuten vanaf het hotel
Plaswijckpark is het leukste uitje voor de hele familie! In Speelwijck zijn veel verschillende speeltuinen te vinden. In Dierenwijck wonen dieren uit de hele wereld zoals apen, lynxen en geiten. Uitrusten kan in Wandelrijck bijvoorbeeld in de Engelse tuin. 

Gezinopreis.nl

De leukste tips voor een weekendje Delft met kinderen
We gingen een weekendje op pad in eigen land. Er  is genoeg te doen in Delft met kinderen zoals het Science Centre, beklimming van de kerktoren en de kinderboerderij Delftse Hout. Lees meer
 
Kan je niet wachten om te zien wat wij gedaan hebben bekijk dan direct ons vlog: “Weekendje Delft”


Volg ons op:
Word vriend op facebook! Volg ons op twitter! Bezoek onze youtube pagina.