Reserveren? 0900-7771117 (lokaal tarief) 
Nederlandse website English website Deutsche website
Aankomst
Aantal nachten
Volw.
Kind.
Kamers
Bedrijfscode
Boek nu!
 
 

Ameland

Naar Holwerd

Per auto
Holwerd bereikt u via Leeuwarden (Stiens) of komende vanuit het oosten via Groningen en Dokkum. Volg de ANWB-borden met Ameland. Als u uw auto niet meeneemt, dan kunt u deze parkeren op het parkeerterrein bij de boot tegen betaling.

Per openbaar vervoer

Gewone afvaartijden...neem buslijn 66
Reist u met het openbaar vervoer? Pak buslijn 66  (Leeuwarden - Holwerd Haven v.v.). Deze bus sluit prima aan op de gewone afvaarten van Wagenborg.

Extra afvaarten…via lijn 54 of 60 en de belbus
Reist u met een extra afvaart? Dan kunt u buslijn 54 of buslijn 60 van Connexxion nemen naar de halte 'Holwerd Provincialeweg'. Deze reist vanaf Leeuwarden 4 x per uur.

Vanaf deze halte brengt de belbus - afgestemd op de extra afvaarten - u binnen 10 minuten naar de haven.  Ook voor de terugreis kunt u voor extra afvaarten gebruikmaken van de belbus.

Belbus reserveren
Bel 0900-8272006 (lokaal tarief). Reserveren minimaal een uur van te voren.
De strippenkaart is geldig in de belbus.

Nadere informatie verkrijgt u op telefoonnummer: 0900-9292 / www.ns.nlwww.9292ov.nl of www.connexxion.nl

___________________________

Rustig aan uw reis beginnen? Of heeft u de boot gemist?
Binnen 28 minuten bent u vanuit ons WestCord WTC Hotel te Leeuwarden in Holwerd. Boek onze speciale voorovernachtingsprijzen. Vraag naar de mogelijkheden via 058 - 233 49 00 of per e-mail: leeuwarden@westcordhotels.nl
___________________________

Parkeergelegenheid in Holwerd
Wanneer u uw auto niet meeneemt naar Ameland kunt u deze parkeren op het parkeerterrein bij Holwerd. Het tarief hiervoor bedraagt € 4,00 per dag of gedeelte hiervan. Het parkeerterrein is dagelijks geopend van 30 minuten voor aankomst van de eerste boot tot 15 minuten na aankomst van de laatste. Het parkeerterrein is niet bewaakt; parkeren is op eigen risico. Op het parkeerterrein kunt u contant betalen en chippen. Ook kunt u gebruik maken van Eurocard, American Express en VISA.

___________________________
 
De overtocht naar Ameland
Wagenborg verzorgt uw overtocht naar Ameland met de veerboten “Sier” en “Oerd”. In de veerterminal vindt u de kaartverkooploketten. Op de veerboot kunt u normaal gesproken mee. Als u de auto mee wilt nemen dient u dit te telefonisch te reserveren bij de reserveringsafdeling U hoort direct of de gewenste afvaart beschikbaar is voor uw auto. Wij adviseren u om de reservering tijdig te maken. Uw reservering is alleen geldig als u zich een half uur voor vertrek van de boot heeft gemeld. Wij raden u aan om tijdig voor de afvaart aanwezig te zijn. Er is een gelegenheid om wat te kunnen eten en drinken voordat de boot vertrekt in het restaurant bij de veerdam. Voor verdere informatie kunt u kijken op de site www.wpd.nl of contact opnemen met0519-546111.

U kunt ook kiezen voor een razendsnelle overtocht met de Wagenborg Watertaxi. Binnen een kwartier maakt u de overtocht tussen Ameland en het vaste land. Wij adviseren u de watertaxi minimaal een half uur voor gewenst vertrek te reserveren (bereikbaar tussen 06:00 en 24:00) en de watertaxi zal op de afgesproken plaats en tijd voor uw klaar liggen. Om te reserveren of voor
telefonische informatie belt u met 0900-WADTAXI (0900-9238 / € 0,35 p/m) of ga voor meer informatie naar www.wadtaxi.nl.

___________________________
 
Vervoer op Ameland

Fietsverhuur: In het hotel kunt uw fietsen huren.

Per bus:
De openbare bus staat bij de veerdam bij aankomst van de boot. U kunt met de bus naar het hotel met de lijn Nes/Buren

Per taxi:
De taxi’s staan bij de openbare bussen bij de veerdam. Cosi Taxi:0519-543200 

___________________________
 
Routebeschrijving Hotel Noordsee
Met de auto rijdt u van de pier richting dorp, bij de rotonde naar links richting Ballum / Hollum. Bij de T splitsing rechts af richting Nes strand. De weg volgen richting strand, na circa 1 km ligt het hotel aan de rechter kant.
 
 
WIJ WENSEN U EEN GOEDE REIS NAAR AMELAND!

Voor ons hotelaanbod op Ameland zie: Hotel op Ameland

Volg ons op:
Word vriend op facebook! Volg ons op twitter! Bezoek onze youtube pagina.