Reserveren? 0900-7771117 (lokaal tarief) 
Nederlandse website English website Deutsche website
Aankomst
Aantal nachten
Volw.
Kind.
Kamers
Bedrijfscode
Boek nu!
 
 

Vlieland

Naar Harlingen

Per auto;

Harlingen ligt aan de autoweg A7 Antwerpen-Breda-Rotterdam-Den Haag-Amsterdam-Afsluitdijk-HARLINGEN-Leeuwarden-Groningen. Op de rondweg om Harlingen wordt op de ANWB borden de afslag ‘Harlingen-Havens’ aangegeven. Op Vlieland zijn geen auto's toegestaan. U dient derhalve uw auto in Harlingen te parkeren. Kijk voor informatie over parkeren in Harlingen op: http://www.parkerenbijharlingen.nl/

___________________________

Per openbaar vervoer;
Er zijn directe busverbindingen met Harlingen-Haven vanuit Alkmaar, Leeuwarden en Heerenveen. Niet alle diensten sluiten aan op de vertrektijden van de boten.
Per trein reist u naar Leeuwarden CS, waar u moet overstappen naar Harlingen-Haven. Nadere informatie over reis- en vertrektijden verkrijgt u op telefoonnummer: 0900-9292/www.ns.nl of www.9292ov.nl

___________________________

Rustig aan uw reis beginnen? Of heeft u de boot gemist?
Binnen 20 minuten bent u vanuit ons WestCord WTC Hotel te Leeuwarden in Harlingen Haven. Boek onze speciale voorovernachtingsprijzen. Vraag naar de mogelijkheden via 058 - 233 49 00 of per e-mail: leeuwarden@westcordhotels.nl
___________________________
 
Parkeergelegenheden in Harlingen

Parkeergarage op de Waddenpromenade
Voor de veerterminal van Rederij Doeksen. Prijs voor 24-uur stalling: kort parkeren va. € 6.20 per dag + € 3.10 per nacht.  Voor inlichtingen kunt u bellen naar tel. 0517 – 420103 of kijk op www.parkerenharlingen.nl

Parkeerterrein “Tjerk Hiddes”
aan de Harlingerstraatweg Afslag “De Witte kas”. Prijs va. € 4.10 per dag. Reserveren is niet mogelijk, parkeren op eigen risico, 10 minuten lopen naar de boot, bewaakt van 08.00 tot 22.00 uur, daarna regelmatige controle door Friese bewakingsdienst. Voor inlichtingen kunt u bellen naar tel. 0517-413527 bgg 414274 of kijk op www.parkerenharlingen.nl

Autostalling de Stenenman
Westerzeedijk 5, 24-uurs bewaking. Overdekt parkeren € 5.00 per kalenderdag, buiten parkeren € 4.00 per kalenderdag. Gratis pendeldienst naar boot.
Meer info: www.overdektparkeren.nl 

___________________________
 
De overtocht naar Vlieland
Rederij Doeksen verzorgt uw overtocht naar Vlieland met de veerboot ‘MS Vlieland’ of de snelboot ‘MS Koegelwieck’. Wij raden u aan uw bootkaart van te voren te reserveren. Dit kan telefonisch via telefoonnummer 0900-DOEKSEN (3635736), € 0,10 per minuut of online via www.rederij-doeksen.nl. Ook is het mogelijk uw boottickets bij het loket te kopen. Gezien de loopafstand vanaf de parkeerplaatsen raden wij u aan om tijdig in Harlingen aanwezig te zijn en eerst uw bagage uit te laden bij de vertrekhal van Doeksen.

De veerboten
Met de veerboot 'MS Vlieland' vaart u in ongeveer anderhalf uur naar Vlieland. Op de boot is een zelfbedieningsbuffet aanwezig. De snelboot ‘MS Koegelwieck’ heeft een vaartijd van 45 minuten, mits hij rechtstreeks naar Vlieland vaart. Sommige diensten gaan via Terschelling, vaartijd ongeveer 80 minuten. Op de ‘MS Koegelwieck’ is geen restauratie aanwezig, tevens is het niet toegestaan etenswaren of drinken te nuttigen. 

Of laat uexclusief vervoeren, van en naar het eiland, met ons eigen schip: de WestCord Seatender . Varen met de WestCord Seatender is een belevenis!

Zeilend naar Vlieland
Het is ook mogelijk om zeilend de overtocht naar Vlieland te maken, met de zeilboot 'El Galante'. U zult rekening moeten houden met een langere reistijd, maar u ervaart wel een zeer bijzondere overtocht! Bezoekt u voor meer informatie: www.bijzonderleven.nl.

___________________________
 
Bagagevervoer
Het bagagevervoer van de veerboot naar de hotels wordt verzorgd door Bagagevervoerbedrijf Zeelen. Op drukke dagen staat er in Harlingen al een bagagewagen klaar. U herkent deze wagen aan de gele kleur met de naam van het hotel. U kunt direct in Harlingen uw bagage op de wagen voor onze hotels plaatsen. Bij aankomst op Vlieland wordt deze wagen vanaf de veerboot direct naar ons hotel gebracht. Mocht er in Harlingen nog geen bagagewagen klaarstaan dan kunt u bij aankomst op Vlieland uw bagage op  de veerdam afgeven aan ‘Zeelen’. Tevens weer herkenbaar aan de gele kleur.
 
Op de dag van vertrek kunt u uw bagage ook weer kosteloos naar de veerboot laten vervoeren. Voor bagagelabels en informatie over bagagevervoer naar de sneldienst kunt u terecht bij onze receptie-medewerkers.
 
Het vervoer van uw bagage is op eigen risico. Wij raden u aan geen kostbare en/of breekbare bagagestukken op de bagagewagens te plaatsen.

___________________________

Vervoer op Vlieland

Fietsverhuur
Fietsverhuurbedrijf Zeelen verleent al onze gasten 10% korting op de huurprijs en tevens betaalt u geen borg. De kosten voor de fietshuur worden direct in het hotel op uw hotelrekening geboekt. Bij het fietsverhuurbedrijf hoeft u dus niets af te rekenen. Wanneer u reeds van te voren via ons fietsen heeft gereserveerd dan heeft u hiervoor een speciale voucher ontvangen welke u bij hen in kunt leveren. Wanneer u nog geen fietsen heeft gereserveerd kunt u ook op vertoon van uw reserveringsbevestiging fietsen huren tegen dezelfde afspraak. Voor speciale wensen kijkt u op www.zeelen.nl U vindt het fietsverhuurbedrijf op Dorpsstraat 2. Vanaf de veerboot 100 meter links richting het dorp, rechts voorbij de dijk.
 
Per bus
De openbare bus staat bij de veerdam bij aankomst van de boot. Als gast van onze hotels kunt u op vertoon van uw bevestiging hier gratis gebruik van maken. Tijdens uw verblijf op Vlieland kunt u op vertoon van uw gastenpas, welke u ontvangt bij incheck, gratis gebruik maken van het openbaar busvervoer.
 
Per taxi
De taxi’s staan bij de openbare bussen bij de veerdam. De taxi’s kunnen niet vooraf gereserveerd worden. In 5 minuten bent u bij het hotel. TCR Vlieland:0562-451222 of Taxi Langeloo: 0652711722. 

___________________________
 
Routebeschrijving naar hotels

Residentie Vlierijck

Vanaf de veerboot kunt u het hotel al zien liggen. U loopt rechtdoor langs het vvv kantoor. Op de volgende kruising treft u aan uw linkerhand Residentie Vlierijck.

Hotel de Wadden
Nadat u van de veerboot afkomt loopt u linksaf richting de Dorpsstraat. Na ongeveer 500 meter treft u aan uw linkerhand Hotel De Wadden.

Strandhotel Seeduyn
U wandelt door de Dorpsstraat, bij educatief centrum ‘de Noordwester’ rechtsaf, over het Kerkplein, tussen ‘het Armhuys’ en de kerk door, rechtdoor over de Badweg door het bos tot aan het strand. In ongeveer 25 minuten bent u bij het hotel.
 
WIJ WENSEN U EEN GOEDE REIS NAAR VLIELAND !

Voor ons hotelaanbod op Vlieland zie: Hotels op Vlieland

Volg ons op:
Word vriend op facebook! Volg ons op twitter! Bezoek onze youtube pagina.