Reserveren? 0900-7771117 (lokaal tarief) 
Nederlandse website English website Deutsche website
Aankomst
Aantal nachten
Volw.
Kind.
Kamers
Bedrijfscode
Boek nu!
 
 

Ameland

Ameland boeit van het begin tot het eind

Ameland bestaat uit heide velden, weilanden en bossen waarin zelfs reeën lopen. De noordkust van Ameland is een uitgestrekt duingebied met 23 kilometer lang zandstrand. Het strand van Ameland behoort bij de top 5 mooiste stranden van Nederland! Aan de oost kant van het eiland ligt natuurmonument “Het Oerd” met een uitgestrekt wadgebied. De vuurtoren van Ameland is een markant bouwwerk. Overal op het eiland voel je de aanwezigheid van dit 58 meter hoge gietijzeren zeebaken. In de pittoreske dorpen ademen de sfeer van vroeger toen Amelanders leefden van de scheepvaart en de walvisvaart. In die dorpen zijn gezellige restaurants en je kunt er leuk uitgaan. Ameland heeft zelfs een golfbaan en een vliegveld.

Bekijk ons hotel op Ameland

De Waddeneilanden tellen de meeste zonuren van Nederland!

Hotel Noordsee Ameland 11
Hotel Noordsee

Hotel Noordsee (4-sterren) op Ameland ligt aan de Strandweg, ten noorden van het dorp Nes. Op nog geen kilometer afstand ligt het Noordzeestrand. In de directe omgeving van Hotel Noordsee op Ameland vind je een natuurmuseum en -park 'de Vleijen'. Vanaf het hotel beginnen fiets- en wandelpaden, die het afwisselende landschap van Ameland ontsluiten. Het dorp Nes, vlakbij het hotel, is het grootste en gezelligste dorp van Ameland met aantrekkelijke winkeltjes en leuke cafés.

Hotel Noordsee beschikt over comfortabele hotelkamers en familieappartementen (met kookgelegenheid). 

RVR_appartement
Vanaf
54
Voordelig in een Wadden-appartement
Boek een voordelig appartement op Vlieland, Ameland of Terschelling voor een midweek, lang weekend of week!
Kleur & Stijl aan zee

129
Kleur en Stijl aan zee
 

Wilt u proffesioneel advies over kleur & stijl in combinatie met ontspannende dagen op Ameland

AME_vuurtoren
Vanaf
94
Ameland Special inclusief bootkaartje
Even er tussenuit op Ameland! Ervaar het mooie landschap... Bij deze Ameland Special is zelfs een bootkaartje inclusief voor u!
Bootcamp arrangement
All-in:
587
Survival Bootcamp Detox op Ameland
3 dagen geheel tot jezelf komen! Werken aan conditie, kennis opdoen over natuurlijke voeding en body & mind resetten.
WAD_Sportief arrangement
vanaf
185
Er even tussenuit op de eilanden!
Samen uitwaaien op het strand, een heerlijke korte vakantie van 5 dagen. Samen met het gezin of vrienden genieten van de pittoreske en gezellige dorpjes op één van de Waddeneilanden.
Ontdek de eilanden
Vanaf
119
Ontdek 't eiland
Ontdek één van de drie mooiste Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling & Ameland!
AME_Golfarrangement
Vanaf
119
Golfarrangement Ameland

Golfen op een unieke locatie, op de eerste overzeese golfbaan in Nederland, op het waddeneiland Ameland. Vervolgens ontspannen in Hotel Noordsee.

WAD_Fietsen2

117
Fietsen op Ameland
Ontspannen en genieten op het mooie Ameland. Hier kunt u heerlijk fietsen en ondertussen genieten van het mooie landschap. Het hotel zorgt helemaal voor een prachtig verblijf.

Bij het bezoeken van een Waddeneiland wordt het echte verschil gemaakt door de toevoeging van een bijzonder evenement of de mogelijkheid om de lokale cultuur op te snuiven. Wij hebben alle evenementen en tips van het sfeervolle Ameland op een rij gezet.
 
Bekijk de evenementenkalender van Ameland.

Bekijk ons hotel op Ameland!

Vuurtoren

Een imposante verschijning op het eiland, de in 1880 gebouwde vuurtoren. Sinds 2005 is de vuurtoren niet meer in gebruik, maar wel open voor publiek. De lichtbundels laten nog steeds hun stralen over het eiland schijnen.

Koren- en mosterdmolen ‘De Verwachting’

Stellingmolen ‘De Verwachting’. staat op de plaats waar van 1840 tot 1949 de oude korenmolen ‘De Verwachting’ stond. De stellingmolen is in 1988 herbouwd. In de ruim 100 jaar oude molen wordt op vaste data en tijden meel gemalen en mosterd gemaakt. De molenaars en de mosterdmakers geven hierbij uitgebreide uitleg en als bezoeker bent u van harte welkom om deze demonstraties bij te wonen.

Landbouw- Juttersmuseum

Het landbouwdeel is een levend museum. Hier zijn niet alleen oude werktuigen te zien, maar loopt ook levende have rond. In de authentiek ingerichte boerderij komt het boerenleven rond 1900 tot leven. Het tweede deel is het Juttersmuseum. Hier kan men zich verwonderen over zeer uiteenlopende strandvondsten die de eilander jutters door de eeuwen heen vanaf het strand hebben verzameld.

Natuurmuseum

Het centrum combineert “opdoen van kennis” op een aantrekkelijke manier met “ervaren en beleven”. Hier wordt u op een spectaculaire wijze meegenomen op reis door de Amelander natuur.

Eendenkooi

Eeuwenoud is de methode om in een eendenkooi eenden te vangen. Eeuwenoud is ook de “Nassaukooi” op Ameland: hij is in 1705 aangelegd. Ook nu nog loopt er een kooiker rond en zijn er eenden aanwezig.
 

Paardenreddingsboot

Tien paarden trekken de boot met donderende kracht over het strand en door de branding. De demonstratie van de paardenreddingsboot is een gebeurtenis die herinnert aan vroegere tijden, want als er echt een schip in nood is vaart tegenwoordig de moderne Anna Margaretha met hoge snelheid de haven van Ameland uit.

Nobel’s Nostalgisch museum

Op een mooie plek achter de vestiging van Fietsverhuur Nobel in Ballum (Ameland) is de fraaie collectie van Tjeerd Nobel tentoongesteld in een gezellig museum met een nostalgische uitstraling: antieke automobielen, antieke motoren, historische winkel interieurs, mode, fietsen, muziekinstrumenten en huishoudelijke artikelen uit vervlogen tijden.
 

Cultuur Historisch museum

Wie door het museum dwaalt luistert naar verhalen, ziet geschreven teksten ontstaan….. of heeft bijzondere ontmoetingen met het verleden…. En met de podcatcher als gids dwaal je door de tijd, luister je naar verhalen en geniet je van de bijzondere objecten in het museum.
 

Maritiem museum

Navigeer door het centrum en door de tijd aan de hand van sterren, kompas en kustlijnen.Neem deel aan een heuse reddingsactie, beleef de tijd van weleer in de oude Commissiekamer en wees getuige van bijzondere (kapiteins)verhalen. Test je maritieme kennis op de displays, kom in de wereld van radioverbindingen en communiceer zelf, kortom het Maritiem Centrum is beleven en ervaren voor iedereen!!!
 

Robbentocht

Het in 1996 in de vaart gebrachte passagiersschip "Zeehond" heeft een ruime en warm aangeklede salon waar een gemoedelijke sfeer heerst en waar u ook bij minder mooi weer door de grote panoramaruiten vanaf iedere plaats een riant uitzicht over het wad heeft. Het royale zonnedek is afsluitbaar door middel van een schuifdak waardoor u ook met slechte weersomstandigheden comfortabel buiten kunt zijn.
Het Robbeneiland ligt in het zeegat tussen Ameland en Terschelling en wordt druk bevolkt door "gewone waddenzeehonden" maar ook door een kleinere groep "grijze zeehonden" in de volksmond vaak Kegelrobben genoemd vanwege de karakteristieke vorm van hun kop.
Wij willen u graag op verantwoorde wijze met de zeehond kennis laten maken en op deze manier bijdragen aan een extra stukje bewustwording van de natuur waar wij als mens ook deel van uitmaken.
 

Golfen op Ameland

Ameland heeft een schitterende 9-holes golfbaan die midden in de natuur ligt. Zo kunt u een heerlijk dagje uitwaaien combineren met actief bezig zijn. Naast de 9-hotels wedstrijdbaan heeft de golfvereniging nog meer te bieden; diverse oefenfaciliteiten zoals een 9 holes par 3 baan, driving range (deels overdekt), een oefen bunker, chipping en putting green. Een must voor zowel de beginner als de gevorderde golfer. Bij de golfbaan vindt u een golfbaan voor cursussen op alle niveaus en voor het huren van golfclubs en –sets. 

Bierproeverij in de Amelander Bierbrouwerij

Wij ontvangen u en uw gezelschap graag in onze verbouwde boerderij. Het proeflokaal is een prachtige grote ruimte met houtkachel, een biljart en een echte “beerwall of fame”, met bijna 1100 verschillende bierflessen en vele bierglazen.
 

Excursies

Wadexcursie

Doe Laarzen of gymschoenen aan en ga mee de dijk over. Wie op Ameland is mag eigenlijk niet weggaan zonder over het Wad te hebben gelopen. Graaf mee in de wadbodem, ontdek de dieren die hierin leven. Onderga de wijdheids van een uniek natuurgebied. De tochten worden gehouden onder begeleiding van een ervaren Wadgids van het Natuurcentrum.

Strandexcursie

Nieuwsgierig wat er allemaal te zien en te vinden is op et strand? Ga dan mee met de strandexcursie die het Natuurcentrum organiseert. De natuur van het strand en de zee oever krijgen alle aandacht. Maar ook al die bijzondere vondsten die je kunt doen langs de vloedlijn. Wie geluk heeft ziet ze allemaal: weekdieren, schelpdieren, kwallen en zeesterren maar ook… shampooflessen uit China. 

Bos- en duinexcursie

Ten noorden van Nes ligt het Kwekerijbos en op korte afstand daarvan vindt u het duinreservaat ‘Hagedoornveld’. Die twee terreinen staan centraal tijdens een excursie Bos en Duin. Zoals het altijd gaat met natuurexcursies: wat u ziet is sterk afhankelijk van het seizoen en het tijdstip van de dag waarop u op stap bent. Is het een jagende velduil? Is het de bloei van de kleine kever-orchis? Het is niet te voorspellen. Een ding is wel zeker: na deze excursie weet u veel van deze twee bijzondere landschappen op Ameland.

Excursie in de Eendenkooi

Eeuwenoud is de methode om in een eendenkooi eenden te vangen. Eeuwenoud is ook de ‘Nassaukooi’ op Ameland, hij is in 1705 aangelegd door de Prinses van Oranje Amalia van Anhalt Dessau. Ondek de mystiek van eendekooi. Ga mee met de kooiker en zijn kooikershondje en maak op boeiende wijze kennis met een eeuwenoud ambacht.

 

Wijnproeverij op locatie

Een wijnproeverij kunnen we op ieder locatie organiseren, zowel in een horecalocatie als bij u thuis. Ik kom dan met alles (wijnen, gerechten, glaswerk e.d) bij u. U hoeft alleen maar een tafel te hebben met wijnliefhebbers. Standaard bestaat een proeverij uit 8 wijnen inclusief enkele gerechtjes. Tijdens het proeven geef ik een ruime uitleg over de wijn en de combinatie met de gerechten. uiteraard is er tussendoor ruime gelegenheid voor uw vragen. Deze proeverij is ook in andere vormen mogelijk, bijvoorbeeld een Champagne-, port- of cognacproeverij.
 

Boerengolf Ameland

Golfen tussen de koeien en schapen? Op Ameland kan het! Loop tien hotels door het boerenlandschap en probeer in zo minmogelijk slagen de bal in de melkemmertjes te slaan. Maakt u zich geen zorgen: u hoeft voor dit spel geen ervaring te hebben; iedereen mag meedoen. De sloten, omheiningen en koeienvlaai maken het spel extra moeilijk en spannend dus zet uw beste (boeren)beentje voor!
 

Strandactiviteiten zoals blowkarten, raften etc.

Gaat u naar Ameland en houdt u van sportieve activiteiten? Wij organiseren voor zowel individuele personen als voor kleine- en grote groepen diverse sportactiviteiten en spelactiviteiten voor een dag voor actie en avontuur. Van kajakken, strandzeilen en beachvolleybal, tot een dag vol teambuilding activiteiten of een zeskamp.
 

Rondvlucht boven Ameland

Vliegen is één van de leukste ervaringen. Maak een rondvlucht of trakteer uw familie, vrienden of collega’s daarom eens op een rondvlucht boven hun vakantieadres. Terwijl wordt genoten van een fantastisch uitzicht, zal het ontdekken van bekende plekjes op het eiland aan u en uw medepassagiers vele enthousiaste reacties ontlokken.

Paintballen

Bij Paintball Planet Ameland kunnen een aantal spelvarianten worden gespeeld zoals: Capure the flag, Rabbit Hunt, Last man standing, Centerflag, President en Hostage.
 

Paardrijden op het strand

Genieten van de prachtige natuur, rust en ruimte waar paardeneiland Ameland bekend om staat. Bekijk de natuur eens vanaf de rug van een paard.
 

Workshop mosterd maken

Tijdens deze workshop maak je je eigen mosterd! Eerst krijg je een rondleiding door mosterd- en korenmolen De Verwachting in het dorp Hollum. na de rondleiding ga je onder begeleiding van een echte mosterdmaker zelf aan de slag. Met behulp van mosterdzaad en een vijzel maak je je eigen mosterd! 
 

MTB toertocht

Ameland is een prachtig eiland met heerlijke mountainbike-paden. Voordat we het pad opgaan nemen we eerst de mountainbiketechnieken door. Van onze ervaren instructeur(s) leer je de technieken van het remmen, stijgen en dalen. Als de technieken onder de knie zijn kunnen we op pad!
 

Forelvissen 

Net buiten het dorp Buren, richting de Kooiplaats en Oerd, liggen in een rustige en mooie natuurlijke omgeving, prachtige en voor iedereen toegankelijke forellenvisvijvers. Er zijn 3 visvijvers waarin op verschillende soorten forel gevist kan worden. Tevens is er een sfeervolle lunchroom aanwezig met zonnig terras, vanuit waar u een mooi uitzicht heeft over de royale visvijvers.
 

GPS tocht te voet of per fiets

Met behulp van een GPS ga je een tocht maken door de mooie omgeving van Ameland. Tijdens de tocht moet je een aantal vragen beantwoorden die te maken hebben met de omgeving waar je door loopt.
 

Strandrit met de ‘Strandexpress’

Je wordt met een comfortabele strandbus, welke ook toegankelijk is voor rolstoelgebruikers, langs het strand vervoerd naar natuurgebied "De Hôn". Tijdens de strandrit krijg je informatie over het strand, zandsuppletie, rietschermen, strandpalen en dergelijke. De eerste stop is op de zoute kwelder. Een gebied dat twintig jaar geleden nog bestond uit een kale zandvlakte met primaire duintjes, maar na aanleg van een stuifdijk begroeid is geraakt. De kwelder wordt doorsneden door slenken die vanuit de Waddenzee het gebied binnendringen. Tijdens een korte wandeling geeft de chauffeur een uitleg over dit unieke gebied. Na deze wandeling rijdt de strandbus verder naar de meest oostelijke punt van het eiland. 

Rondvaart met Mrb Neeltje Jacoba 

Lekker uitwaaien op de Waddenzee met deze legendarische voormalige reddingboot maakt uw dag onvergetelijk! Er worden rondvaarten voor gezelschappen verzorgd vanuit de museumhaven Zeemanshoop op Ameland. Aan boord kan gezorgd worden voor een natje en een droogje!
 

Kookworkshop in het hotel

In WestCord Hotel Noordsee bereidt u onder leiding van de chef-kok uw eigen diner.

De Snuusterij

J.W. Burgerstraat 2, Hollum
Het assortiment van De Snuusterij bestaat uit de meest uiteenlopende artikelen. U kunt er terecht voor woningdecoratie, sieraden, horloges, parfumerie, make-up, wens- en ansichtkaarten en vele cadeau- en souvenirartikelen.

Woonatelier Zilt

Camminghastraat 29, Ballum
Ameland kent steeds meer leuke winkeltjes voor de kleine huisinrichting. Één van de aardigste en meest onverwachte is gevestigd in Ballum. Een flink gevulde winkel vol met allerlei snuisterijtjes voor in uw huis. Geopens van mei t/m oktober.

 

Slijterij Nobel

Gerrit Kosterweg 16, Ballum
Een bezoek aan Ameland is niet compleet zonder Nobeltje te hebben geproefd! In de hoeve die Nobel begin deze eeuw omtoverde tot slijterij, kunt u kiezen uit een ruim aanbod van Whisky’s, Port en Champagnes.

De Rentmeester – Lifestyle

Ballumerweg 6, Nes
Aan de Ballumerweg in Nes vindt u dé lifestylewinkel van Ameland: De Rentmeester. Een royale winkel van landelijke allure waar sfeer, exclusiviteit en kwaliteit voorop staan. U zult verrast zijn door het aanbod. 

Atelier De Mispel

Oranjeweg 4, Hollum
Het was voorheen een kruidenierswinkeltje, gebouwd op de fundamenten van een 16e eeuws boerderijtje. Het assortiment bestaat uit cadeau artikelen en eigen werk zoals foto’s, etsen en schilderijen.
 
 
Volg ons op:
Word vriend op facebook! Volg ons op twitter! Bezoek onze youtube pagina.