Reserveren? 0900-7771117 (lokaal tarief) 
Nederlandse website English website Deutsche website
Aankomst
Aantal nachten
Volw.
Kind.
Kamers
Bedrijfscode
Boek nu!
 
 

Terschelling

Het eiland Terschelling bestaat uit….puur natuur. 

Op Terschelling vindt u duinvalleien, bossen kwelders en een ruim 30 kilometer strand. De haven van Terschelling is de enige natuurlijke baai van Nederland.

Het strand van Terschelling behoort tot de top 3 van mooiste stranden!
De Terschellinger Boschplaat beslaat 14 kilometer Europees Natuurreservaat, een uniek gebied in Nederland. In het dorp West-Terschelling zie je het nautisch verleden van het eiland terug. De vuurtoren de Brandaris midden in het dorp van Terschelling is het beroemste voorbeeld. Nu is de intieme haven de ligplaats voor de historische zeilvaart, pleziervaart en de veerboten. In de gezellige dorpjes vind je goede restaurant en leuke winkeltjes. Bijna 100 kilometer fietspad ontsluit het eiland Terschelling voor dagenlang fietsen door duinen en de polders. Een uniek buitendijks fietspad maakt het net compleet. Terschelling moet u verkennen!

Bekijk onze hotels op Terschelling

De Waddeneilanden tellen de meeste zonuren van Nederland!
Hotel Schylge op Terschelling
Hotel Schylge
Hotel Schylge (4-sterren), aan de enige natuurlijke baai van Nederland, heeft het mooiste uitzicht van Terschelling over de haven en de Waddenzee. Het hotel heeft een uitstekende keuken o.l.v. sterrenkok Ton van Scheppingen. Een bezoek aan à la carte  Restaurant 'Op West' is zeker de moeite waard. Hotel Schylge biedt luxe en comfort en is voorzien van diverse ontspannende faciliteiten waaronder een sauna, zwembad en schoonheidssalon. Lopend langs de haven bent u zo in het dorp West-Terschelling. Fiets- en wandelpaden richting strand, bossen en wad beginnen voor en achter het hotel.

De 88 hotelkamers van Hotel Schylge hebben allen een balkon of terras en gratis WIFI internet.
WestCord Residentie Boschrijck - Appartement Medium - Apartment Medium
Residentie Boschrijck
Appartement - Hotel Residentie Boschrijck (4-sterren) op Terschelling is riant en rustig gelegen in de bossen, dichtbij het dorp West-Terschelling. Het hotel ademt een relaxte eilandatmosfeer en biedt vele mogelijkheden. Fietsend door de bossen van Terschelling bent u zo op het Noordzeestrand.

Met uw hond naar Terschelling? In enkele appartementen zijn honden toegestaan.
Een tropisch zwemparadijs ligt naast WestCord Residentie Boschrijck en tennisbanen liggen vlakbij. Tijdens schoolvakanties zijn er activiteiten voor Kids & Teens. Residentie Boschrijck op Terschelling; een comfortabel plekje midden in de eilandnatuur.
RVR_appartement
Vanaf
54
Voordelig in een Wadden-appartement
Boek een voordelig appartement op Vlieland, Ameland of Terschelling voor een midweek, lang weekend of week!
WAD_Sportief arrangement
vanaf
185
Er even tussenuit op de eilanden!
Samen uitwaaien op het strand, een heerlijke korte vakantie van 5 dagen. Samen met het gezin of vrienden genieten van de pittoreske en gezellige dorpjes op één van de Waddeneilanden.
BOS_Weg met de hond

134
Uitwaaien met de hond op Terschelling!
Geniet samen met uw hond(en) van het mooie landschap en tevens wandelgebied op Terschelling. Verblijf in een luxe appartement en wandel door de bossen, duinen en over het strand samen met uw hond(en).
Ontdek de eilanden
Vanaf
119
Ontdek 't eiland
Ontdek één van de drie mooiste Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling & Ameland!
Strandopgang met de fiets

117
Fietsen op Terschelling
Op de fiets heel Terschelling rond! Lekker ontspannen door de bossen, en richting het dorp om bijvoorbeeld even van het zonnetje te genieten op een terrasje. U komt thuis in een comfortabel hotel.

Bij het bezoeken van een Waddeneiland wordt het echte verschil gemaakt door de toevoeging van een bijzonder evenement of de mogelijkheid om de lokale cultuur op te snuiven. Wij hebben alle evenementen en tips van het bruisende Terschelling op een rij gezet! 
 
Bekijk de evenementenkalender van Terschelling.

Bekijk onze hotels op Terschelling:
WestCord Hotel Schylge
WestCord Residentie Boschrijck 

Vuurtoren de Brandaris

Het is niet de eerste vuurtoren met deze naam: twee naamgenoten zijn hem voorgegaan. De eerste Brandaris moest wegens kustafslag worden gesloopt. Men ging zo voortvarend te werk, dat de 2e Brandaris al tijdens de bouw instortte. De derde toren werd steviger geconstrueerd en staat er tot op de dag van vandaag.
 

De Boschplaat

De Boschplaat, Europees Natuurgebied, beslaat heel oostelijk Terschelling en is deels wandelend of fietsend te verkennen. Het grootste deel is niet toegankelijk vanwege het broed- en vogelgebied. Wilt u iets verder het gebied intrekken dan kunt u onder begeleiding van een boswachter of met een huifkar door het gebied trekken. Het meet circa 5 bij 10 kilometer en is in beheer bij Staatsbosbeheer.
 

’t Behouden Huys

Terschelling heeft een rijke historie en daarover komt u alles te weten in ’t Behouden Huys! Zo vindt u hier bijvoorbeeld alle informatie over de grote brand in 1666, het Goudschip Lutine en natuurlijk de beroemde Terschellinger Willem Barentsz. Het museum gunt u een blik in het schip waar ontdekkingsreiziger Barentsz de grote tocht mee maakte en ook zijn overwinteringshut van Nova Zembla kunt u hier bekijken. Aan de kleinsten is ook gedacht; speciaal voor hen is er een speurtocht!
 

Beelden uit Zee

Op een prachtige plek aan de Waddendijk vindt u de indrukwekkende beeldenserie ‘Beelden uit Zee’, gemaakt uit loodzware blokken Noors graniet die een eeuw lang op de bodem van de zee lagen. Deze beeldenserie is gemaakt door kunstenares Yaël Artsi.

Molen Formerum

De enige molen die Terschelling bezit staat sinds 1876 in Formerum. Toen hij daar aan kwam was hij al 40 jaar oud. Hij werd namelijk in 1836 gebouwd, aan het oosteinde van de Dellewal te West Terschelling. Terschelling heeft meerdere molens gehad. De 1e stamde uit 1612, maar door brand en nadering van het water hebben deze molens het niet gehaald op de oorspronkelijke plekken.

West-End Theater

De voormalige eigenaar van café De Stoep in Midsland, Willem Fries, opende in 2005 het kleine West-End Theater. Daarmee kreeg Terschelling ook zijn eigen theatertje. De sfeervol ingerichte filmzaal, ingericht met authentieke objecten die hij in de loop der jaren zorgvuldig heeft verzameld, biedt plaats aan 45 bezoekers. Het hele jaar en ook tijdens de Terschellinger Filmdagen worden er prachtige films vertoond.
 

Cranberry Lekkernij Makerij

Bezoek de ‘Cranberry Lekkernij Makerij’ in Formerum. De cranberry is met stip het nummer één exportproduct van Terschelling. In deze expositieruimte wordt het verhaal verteld over de geschiedenis, teelt en oogst van deze rode besjes op het eiland. Natuurlijk is er ook een winkeltje waar de zelfgemaakte producten worden verkocht. Waaronder: siropen, jam, thee, compote, sauzen, wijnen, likeuren en aperitieven.
 

Zeehondentocht
De Riepel

De Riepel organiseert de speciale Zeehondentocht Terschelling. De ervaren bemanning zorgt ervoor dat u de zeehonden van dichtbij kunt zien. Op de Riepel krijgt u alle ruimte en rust om te genieten, omdat ze ode route en planning aanpassen aan de zeehonden.

Zeehonden op het Wad TerschellingDe Talisman

Op een zeehondentocht rond Terschelling durft de Talisman 99% zeehondengarantie te geven en dan ook nog op een afstand waar u geen verrekijker voor nodig heeft.
 

Wrakkenmuseum Terschelling

In het Wrakkenmuseum vind je een collectie aan scheepswrakken, duikhelmen en kanonnen. Ook worden er in het museum spannende juttersverhalen verteld.
 

Natuurmuseum & Zeeaquarium

Het natuurmuseum op Terschelling informeert u over de flora en fauna op het eiland en van het Wad. Indrukwekkend zijn de zeeaquaria met vele bewoners van de Waddenzee.

De Bessenschuur

Hier vindt u een unieke tentoonstelling over de honderd jarige historie van de eilander cranberry in woord en beeld. Ook wordt hier de zeldzame Brandaris vogelcollectie gepresenteerd die is samengesteld door de torenwachten van de vuurtoren Brandaris.
Verder vindt u op deze authentieke zolder kunstwerken van eilanders, omgeven door historische fotografische beelden van Terschelling. U kunt hier heerlijk genieten van koffie en thee met lekkere cranberryspecialiteiten.
 

De Groene Weide

Als u op Terschelling bent dan moet u zeker een bezoekje brengen aan Café de Groene Weide, het café van de eilanderzangers Hessel en Tess. Twee jaar geleden mochten zij het café een jaar lang het beste café van Nederland noemen. Gegarandeerd een geslaagd avondje uit!

Jachthaven Terschelling

In de beschutte Dellewalbaai op West-Terschelling ligt Jachthaven Terschelling. Hier liggen zo’n 450 grote én kleine schepen op u te wachten. Het begin van de haven ligt tussen twee dammen en de ligplaatsen bevinden zich achter in de haven. Voor al uw vragen kunt u terecht bij het havenkantoor, waar de havenmeesters altijd voor u klaar staan. 

Bunkers op Terschelling 

Op Terschelling zijn veel bunkers uit de tweede wereldoorlog te vinden. Terschelling was een belangrijk onderdeel van de Duitse "Atlantikwall" verdedigingslinie.
Over het hele eiland liggen naar schatting ruim 400 bunkers van groot tot klein. Op het seinpaalduin bij West stond een reusachtige Wassermann radar. De gegevens van deze radar gingen naar de TigerStellung iets ten oosten van West. Hier bevind zich een groot bunkercomplex wat als commandopost diende om de Duitse jagers vanuit Leeuwarden naar de vijandelijke vliegtuigen te sturen.
Na de oorlog zijn de bunkers leeggehaald om de bruikbare materialen te gebruiken voor de wederopbouw van Nederland. Naderhand zijn vrijwel alle bunkers onder het zand geschoven.
De bunkers op de TigerStellung worden momenteel uitgegraven en zodanig geprepareerd dat ze dienst kunnen doen als bezoekerscentrum.
 

Pluktuin, hoofdweg Oosterend

Zelfpluktuin Groenhof is een biologische pluktuin gevestigd op Terschelling. In de zomermaanden kunnen hier zelf heerlijke aardbeien, bessen en veldbloemen geplukt worden. Al het fruit is met veel zorg biologisch op volle grond geteeld, en dat proef je!  Mensen komen er speciaal voor naar de pluktuin, van jonge kinderen die dol zijn op de blauwe bessen tot oudere echtparen die eindelijk weer eens aardbeien proeven zoals ze vroeger ook smaakten. Op de tuin bevind zich ook onze boerderijwinkel. Hier worden alle ambachtelijk eigengemaakte fruitproducten verkocht. En natuurlijk alles biologisch!De pluktuin is gelegen aan de hoofdweg tussen Hoorn en Oosterend. Bij slechte weersomstandigheden kan de pluktuin echter gesloten zijn.
 

Houtatelier

Striep 7, Striep
Atelier met expositie van bewerkt en gedraaid hout. 
 

Wandelroutes Staatsbosbeheer

Waddeneiland Terschelling is met al haar natuur een prachtige plek om te wandelen. U kunt u hart hier dan ook helemaal ophalen met maar liefst 250 kilometer aan wandelpaden. Staatsbosbeheer heeft op het eiland zes gemarkeerde wandelroutes uitgezet, die u langs de mooiste plekjes leiden. De routes variëren van vijf tot vijftien kilometer.

Blokarten

Blokarten op Terschelling is een van de activiteiten die u een keer gedaan moet hebben. Na een korte instructie door onze ervaren instructeurs bent u in staat om in een mum van tijd zelf het strand van Terschelling in een blokart te verkennen. Rijdend langs de vloedlijn ervaar je een ongekend gevoel van vrijheid. Het blokarten is een activiteit die geschikt is voor jong en oud en kan het gehele jaar door geboekt worden. 
 

Huifkartochten

tip-Terschelling-huifkartochtPuur Terschelling 

Puur Terschelling heeft verschillende soorten wagens, geschikt voor kleine en grotere groepen. Waaronder huifkarren, arrensleeën, menwagens, de trouwkoets en een loungekar met extra brede banken en zitzakken om lekker te relaxen. De routes voor de tochten gaan over het gehele eiland van West tot over de Boschplaat. Terwijl u geniet van de van de veelzijdige natuur met bos, duin, polder, cranberryvelden, wad, strand en Boschplaat, vertelt de koetsier over de geschiedenis en gebruiken van ons eiland.

Huifkarbedrijf Terpstra 

Huifkarbedrijf Terpstra organiseert al sinds 1905 huifkartochten op Terschelling.
Wij zijn het enige huifkarbedrijf met huifkartochten door het Europese natuurreservaat ‘De Boschplaat’. Sommige koetsiers rijden zelfs al meer dan 40 jaar huifkartochten en kunnen u van alles vertellen over het eiland en de natuur
 

Scelling bierproeverij

De bierproeverij op Terschelling is een ware belevenis, waarbij alle zintuigen worden gebruikt! Tevens leert u hoe het drinken van een biertje een hele ‘bierbelevenis’ kan worden. De bierproeverijen worden verzorgd door Jolle Dijkstra uit Baaiduinen. Hij laat u met geur en kleur de reis van graan tot bier beleven, van “Koan tot Gerstenat” en hoe dit met behulp van de traditionele eilander dorsvereniging “Helpt Elkander” tot stand is gekomen. Uiteraard zult u kennis maken met dit gevaarlijke Terschellinger biertje. Een bier zoals bier bedoeld is! 
 

Klimbos "Klimdaris" Terschelling

Klimbos Klimdaris, een serie hindernissen in het bos, waar men overheen moet klimmen, slingeren en klauteren. Het Klimbos is er voor jong en oud. De oefeningen worden begeleid door geschoold personeel en veiligheid staat bij ons altijd voorop. Gelukkig laat dit Klimbos daarnaast nog voldoende ruimte voor plezier. Een uitje voor het hele gezin, een groep vrienden of uw collega's in het mooie bos van West Terschelling.

Pand 26

Torenstraat 26, West

Veelzijdige mode bij Pand26. Een grote verscheidenheid aan dames- en herenmode ontdekt u in deze zaak in de Torenstraat.De collecties bieden alles voor een zelfbewuste stijl.

’t Pieter Peits winkeltje  

Oosterburen 23, Midsland
Naast een diversiteit aan producten is ook het pandje zelf het bezichtigen waard! Het assortiment bestaat uit “Terschellinger Wad- en eilandspecialiteiten, natuur- en biologische producten & gezellige cadeautjes.
 

Lokaal – eilandbeleving

Torenstraat 3, West -Terschelling

Lokaal is een begrip op Terschelling. De plek voor take away koffie & thee, smoothies, verse jus, belegde broodjes, huisgemaakte soepen, strandmeubels, lekkere eilander producten en een gevulde picknickmand.

Kdo & Zo

Westerburen 13, Midsland 
Kdo&Zo is een ruim opgezette winkel met originele meubels. Het assortiment is leuk, modern en prettig geprijsd. Opvallend aan de winkel is verder dat u er ook steigerhouten meubels kunt vinden. Kdo&Zo is gevestigd in een mooi pand met authentieke plafondbalken, de winkel met meubels bevindt zich achterin het pand. 
 

Fraai Eiland Lifestyle

Torenstraat 36, West-Terschelling

Hier kunt u terecht voor mooie kleding, fijne accessoires en originele cadeaus. Eigenaresse Amanda heeft een fantastisch assortiment samengesteld met hippe en betaalbare (Scandinavische) merken.

Galerie Oosterburen 44

Oosterburen 44, Midsland
Kunst, sieraden, kleding, woonaccesoires! Barbera heeft het allemaal in haar sfeervolle winkel in Midsland. De kleding is fijn geprijsd, hier vind je die leuke outfit die nog ontbrak in je koffer!
 

De Dis

Boomstraat 17, West- Terschelling
De Dis verkoopt een grote variatie aan luxe en ruim belegde broodjes, homemade brownies, pizza’s, pasta’s, salades en lasagnes. Het merendeel van deze producten wordt door De Dis zelf gemaakt en daardoor worden de producten lekker vers aangeboden en wordt een optimale kwaliteit gewaarborgd. Ook biedt De Dis lokale lekkernijen als Terschellinger schapenkazen te koop aan. De menukaart van De Dis is groot en veelzijdig en zo is er voor ieder wat wils! 
 

Terschellinger Zeemanshandwerk

Burgemeester Reedekerstraat 3, West-Terschelling
Waar u voor jaren terug terecht kon voor de Terschellinger matten, daar vindt u nu mooie dames- en herenkleding. We verkopen Gant en Saint James voor de heren en voor de dames, o.a. Cher, Public en Jackpot. Tevens kunt u er terecht voor uw kopje of complete servies van het bekende Engelse merk Emma Bridgewater.
Ook hebben we een groot assortiment van Bunzlau Castle, het blauwe Pools keramiek.
Als u Terschellinger Zeemanshandwerk binnenstapt wordt u omarmt door de nautische sfeer van de winkel.
 

WaddenChic

Oosterburen 39, Midsland

Het assortiment is toegespitst op een sportief, actief, of juist ontspannend verblijf op Terschelling, gedurende alle seizoenen, voor elk weertype. Voor zowel dames als heren,biedt WaddenChic het volgende aan: outdoor- en sportkleding, schoenen, tassen, sokken en diverse accessoires van hoog aangeschreven merken. Waddenchic  staat voor gedegen advies en goede service.

TravelOclock.nl

Fietsen op Terschelling
Voor een heerlijk weekend weg in eigen land kun je vele kanten op. Zo klein als ons land is, zo veelzijdig is het ook. Met de heuvels van Limburg in het zuiden tot de grachten van Amsterdam in het westen, er is voor ieder wat wils. Ik ga graag uitwaaien op de Wadden eilanden, maar stil zitten is er voor mij niet bij. Zeker als ik, zoals het in dit geval was, voor ergens de eerste keer ben dan wil ik de boel ontdekken. Hoe beter dit te doen dan op een oer Hollandse stalen ros te stappen. Lees meer

Volg ons op:
Word vriend op facebook! Volg ons op twitter! Bezoek onze youtube pagina.