Reserveren? 0900-7771117 (lokaal tarief) 
Nederlandse website English website Deutsche website
Aankomst
Aantal nachten
Volw.
Kind.
Kamers
Bedrijfscode
Boek nu!
 
 

Vlieland

Vlieland is een verademing!

Over zee en ver van de woelige wereld. Daar ligt Vlieland. Je beweegt je er te voet of op de fiets. Auto’s zijn er voor niet-eilanders niet toegestaan. Er heerst een weldadige rust. Prachtige zandstranden strekken zich aan de noordkant uit over de lengte van het eiland. Het strand van Vlieland is het mooiste van Nederland (bron: Zoover)
In het zuiden van Vlieland vormen de Wadden de horizon. Er zijn bossen en het prachtige kweldergebied, “de Kroonspolders”. Het eiland eindigt in een overweldigende zandvlakte, “de Vliehors”. Het enige dorp op het eiland is Oost-Vlieland en wordt gedomineerd door de rode vuurtoren op het 40 meter hoge Vuurboetsduin. De gevels in het dorp doen denken aan vervlogen tijden. Erachter zijn leuke winkeltjes, gezellige bars en intieme restaurantjes.

 

Bekijk onze hotels op Vlieland

De Waddeneilanden tellen de meeste zonuren van Nederland!

 

Hotel de Wadden op Vlieland
Hotel De Wadden
Hotel De Wadden (3-sterren) op Vlieland ligt verscholen aan de historische Dorpsstraat van het dorpje Oost-Vlieland. Ooit was de lokale zeevaartschool in het pand gevestigd.
Dit kleine en gezellige familiehotel op Vlieland heeft een warme en persoonlijke sfeer. In het restaurant van Hotel De Wadden kun je smakelijk eten en een stap buiten de deur zijn gezellige terrassen en winkeltjes. De tuin van het hotel grenst aan de Waddenzee. Bossen, duinen en strand liggen op wandelafstand.

Naast familiehotel De Wadden biedt WestCord Hotels op Vlieland tevens luxe appartementen en hotelkamers in het nabijgelegen Residentie Vlierijck en in het iets verderop gelegen Strandhotel Seeduyn.
Strandhotel Seeduyn op Vlieland
Strandhotel Seeduyn
Strandhotel Seeduyn (4-sterren) op Vlieland ligt op een locatie die met recht uniek te noemen is voor Nederland. Nergens vindt u een hotel op Vlieland, zo vrij én dicht aan zee. Geen verkeer of drukke boulevard, alleen de geur van de zee en het geruis van de golven.

Strandhotel Seeduyn ademt een zeer ongedwongen sfeer. Overal in en om het hotel kunt u genieten van fantastische uitzichten over de Noordzee en het eiland Vlieland. In het prachtige wellness center "WellCome"kunt u volledig ontspannen. Het gezellige dorp Oost-Vlieland ligt op nog geen kilometer, de bus van en naar de veerboot stopt voor het hotel. Vele fiets- en wandelpaden hebben hun startpunt bij de ingang van Strandhotel Seeduyn.
Residentie Vlierijck op Vlieland
Residentie Vlierijck

Appartement-hotel Residentie Vlierijck (4-sterren) op Vlieland is gelegen aan de rand van het dorp Oost-Vlieland, dichtbij de veerhaven en het strand. Het rietgedekte appartementencomplex op Vlieland, biedt 38 ruime luxueuze appartementen en is ongeveer 100 meter verwijderd van de aankomstplaats van de veerboot. Ook kunt u hier genieten van de mooie wellness faciliteiten zoals een verwarmd binnenzwembad, Turks stoombad, whirlpool en solarium.

Restaurant Zuiver is geopend voor diner op donderdag t/m zondag. Voor hotelgasten van Residentie Vlierijck wordt hier ook ontbijt geserveerd.

SHS_WellCome

119
WellCome - Wellness op Vlieland
Ultieme Wellness-beleving op Vlieland?  Bijv. een Yoga Weekend- of Wellness Culinair-arrangement  bij Strandhotel Seeduyn en Wellness Center WellCome. Of kies één van andere mogelijkheden...
WAD_Sportief arrangement
vanaf
185
Er even tussenuit op de eilanden!
Samen uitwaaien op het strand, een heerlijke korte vakantie van 5 dagen. Samen met het gezin of vrienden genieten van de pittoreske en gezellige dorpjes op één van de Waddeneilanden.
Ontdek de eilanden
Vanaf
119
Ontdek 't eiland
Ontdek één van de drie mooiste Waddeneilanden: Vlieland, Terschelling & Ameland!
SHS_Yoga

199
Yoga Arrangement op Vlieland
Yoga op Vlieland, een heerlijk weekend lang ontspannen, bezinnen en genieten van fantastische uitzichten...
VLIE_Strand arrangement

117
Fietsen op Vlieland
Ontdek het mooie Vlieland per fiets! Door het pittoreske dorpje en de mooie duinen en geniet ondertussen van de ruisende zee. Een heerlijk fietseiland en u verblijft in een mooi hotel.
SHS_Wellcome Arrangement

119
Wellcome Wellness Vlieland
2 nachten | Ontspan in het wellness center "WellCome" van Strandhotel Seeduyn en verblijf in een comfortabele hotelkamer.
Frievit- Detox- Sapje
All-in:
849
Wellness Frie-Vit Detoxkuur
Bezig zijn met lichaam en geest samengevoegd in dit optimale concept waarbij u de hectiek van het dagelijkse leven loslaat.

Bij het bezoeken van een Waddeneiland wordt het echte verschil gemaakt door de toevoeging van een bijzonder evenement of de mogelijkheid om de lokale cultuur op te snuiven. Wij hebben alle evenementen en tips van het veelzijdige Vlieland op een rij gezet! 
 
Bekijk de evenementenkalender van Vlieland.

Bekijk onze hotels op Vlieland:
WestCord Strandhotel Seeduyn
WestCord Hotel de Wadden
WestCord Residentie Vlierijck

Bezoek de Vliehors met de Vliehors Express

De Vliehors Expres maakt tochten over de Vliehors, een zandvlakte van 20 vierkante kilometer aan de westkant van Vlieland. Deze vlakte wordt ook wel de Sahara van het Noorden genoemd. Een truck zal u naar het punt van de Vliehors brengen, waar u geweest moet zijn!

Tromp's Huys

Het oudste huis op Vlieland is het gebouw waarin momenteel het Gemeentelijk Oudheidsmuseum is ondergebracht. Het Tromp’s Huys, zoals het wordt genoemd dateert al van 1575.
Dorpsstraat 99, Oost-Vlieland

 

Podium Vlieland

Podium Vlieland programmeert boeiende gebeurtenissen voor gasten met een brede belangstelling. Dat kan van alles zijn: film,festival, theater, spel-, familie- en bedrijfsbijeenkomsten.
Dorpsstraat 84, Vlieland

Informatiecentrum de Noordwester

Een centrum waar ze jong en oud op een gezellige en plezierige manier informatie bieden. Informatie over de natuur, de mensen en het leven op en rond Vlieland. Daarnaast kunt u in de Zeestraat kennis maken met het leven onder water rondom Vlieland. Ook de Jutterszolder en de Wrakvondstenzolder mag u niet missen.

Wellcome Wellness 

Verwen uzelf op een dag wellness in het mooiste wellness centrum (1000m2) van Vlieland. Het centrum heeft wél drie soorten sauna’s, koud en warm waterbaden en een binnen- en buitenzwembad.

Petra Voots Atelier de Schuur 

In de voormalige reddingsbootschuur is het atelier van beeldend kunstenaar Petra Voots gevestigd. Ze werkt hier aan haar schilderijen, geeft er workshops en is tijdens de weekenden aanwezig om het één en ander te vertellen over haar werk. Vrijwel het gehele jaar geopend op zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
 

Vuurtoren

Bezoek het rode icoon van Vlieland, de vuurtoren. Bovenop het Vuurboetsduin heeft u een prachtig uitzicht over het Wad, dorp, Noordzee en bij helderweer kunt u zelfs de buureilanden Texel en Terschelling zien! 

Wandelroute ‘Zee, zand en wind’ 

De vier kilometer lange wandeling ‘Zee, Zand en Wind’ laat u het prachtige eiland ontdekken. De ‘Lange Paal’ is het startpunt. Vanaf daar loopt u voornamelijk door het uitgestrekte open duingebied dat wordt begraasd door Schotse Hooglanders en Saoyschapen. Maar ook bosranden, nieuwe duintopjes en stuifkuilen liggen op de route. Een echte aanrader voor natuurliefhebbers!
 

Tocht met snelle boot van de Geus

De Geus maakt uw vakantie op Vlieland nog leuker! Met de super snelle rubberboot “De Geus” maakt u kennis met de prachtige natuur van Vlieland en geniet u van de zeehonden die lekker liggen te zonnen.

 

Eb & Vloed Lifestyle

Eb & Vloed is een bijzondere lifestyle winkel voor jong en oud, geïnspireerd door de mens, de zee en de natuur. De collectie kleding en woonaccessoires worden op gevoel en met liefde samengesteld.
Dorpsstraat 89
 

Bakkerij Westers

Brood, daar zit wat in! Een bezoek aan Vlieland en niet bij Bakkerij Westers geweest?Gemiste kans! Bakkerij Westers bakt iedere ochtend in alle vroegte hun eigen brood. En dat al drie generaties.
Dorpsstraat 98

H’eerlijk Vlieland

‘H’eerlijk Eten is in het voorjaar van 2010 geopend. Ze hebben  een uitgebreid assortiment van vlees, kazen, worst, tapenades, sauzen, eilander streekproducten & delicatessen.
Dorpsstraat 14

De Parel

Een kleurrijk winkeltje annex galerie met Vlieland gerelateerde kunst en andere leuke hebbedingen voor eilanders en eiland-gangers. Dus zeker een bezoekje waard!
Dorpsstraat 133

Wellcome Vlieland

Naast de behandelingen en het wellness centrum van Vlieland, vindt u in Wellcome Vlieland ook de winkel voor uw beautyproducten. Diverse schoonheidsproducten en dé plek voordeskundig advies.
Badweg 3

Miniwinkeltje “De Engel”

Het winkeltje op nummer 182 is “De Engel”, een zogenaamd miniwinkeltje waarvan Vlieland er drie telt. Een winkeltje met zilver en bonbons. Prachtige zilveren Vlielandse sieraden en handgemaakte bonbons met Vlielander smaken. Loop gerust verder de Dorpsstraat in om de De Engel te bezoeken. Geopend vanaf 15:00 uur. 
Dorpsstraat 182

BrendaKookt.nl

Cranberryweek op Vlieland

Onlangs was ik uitgenodigd om op Vlieland de Cranberryweek te ervaren. Tijdens de cranberryweek heb ik heerlijke producten en gerechten met cranberry mogen proeven én Vlieland ontdekt. De uitgebreide Snap Shots van dit tripje laat ik je nog zien. Maar eerst vertel ik je meer over de cranberry. Wist je bijvoorbeeld dat de cranberry in Nederland alleen op Vlieland en Terschelling groeit? Lees meer

Francescakookt.nl

Dwars door de cranberryvelden op Vlieland
Op het prachtige waddeneiland Vlieland groeit, zoals ze het daar noemen, ‘het rode goud van Vlieland’; Cranberry’s. Iedereen kent ze wel en ook bijna iedereen weet wel dat ze erg goed voor je zijn. Bij een blaasontsteking doen ze bijvoorbeeld wonderen. Net als op Terschelling zijn er grote gebieden op Vlieland waar dit bijzondere besje groeit. En dan te bedenken dat deze er per toeval terecht zijn gekomen. Lees meer

Travelaroundwithme.com

FOTOBLOG: TRAVEL TO NOWHERE, DE VLIEHORS OP VLIELAND
“Ga mee naar de Sahara van het noorden” las ik op de website van de Vliehors expres. Er zijn een aantal dingen die je MOET doen als je op Vlieland bent en dit is er een van. Lees meer

Travelaroundwithme.com

Paardrijden op IJslanders op Vlieland
De frisse duinlucht waait door de lange manen van mijn paard, voet voor voet klimt hij de laatste duinpan op en dan hebben we een spectaculair uitzicht op het uitgestrekte verlaten strand van Vlieland. Ik stap af en leidt Yggur naar beneden. We rijden naar de branding waar we tölten langs het water. Ik hoor het gekletter op het iets verharde zand en geef de vrije teugel aan mijn paard. Hij versnelt en we rijden op volle snelheid in de telgang over het strand. Lees meer

Volg ons op:
Word vriend op facebook! Volg ons op twitter! Bezoek onze youtube pagina.